Taunt Tattle Rehashed

1 - Options resetting

What steps will reproduce the problem?
1. Set to "Self only mode"
2. Relog enough times

What is the expected output? What do you see instead?
Expected is for options to stay put.  Instead the solo only option keeps toggling off resulting in raid/party spam.  Not sure if it's hitting other options, that's the only one I've changed reliably.  Suspect it is, I vaguely recall turning off the whisper non-tanks option a time or few.

What version of the product are you using?
v1.1.3b

Do you have an error log of what happened?
N/A

User When Change
Tanaalethan Mar 04, 2014 at 07:39 UTC Changed status from Started to Fixed
Tanaalethan Mar 13, 2013 at 00:49 UTC
Veyska Nov 07, 2012 at 01:30 UTC Create

You must login to post a comment. Don't have an account? Register to get one!

  • 8 comments
  • Avatar of Tanaalethan Tanaalethan Mar 03, 2014 at 13:09 UTC - 0 likes

    Well, I've come back to WoW after a long break. Now that I'm abck and getting into the swing of things again I plan to continue work on this addon and will be working to actively fix this issue.

  • Avatar of Tanaalethan Tanaalethan Apr 09, 2013 at 10:01 UTC - 0 likes

    I've had a few people tell me Self Only should be default to on, and it will be in the next update. I've been holding it back as there's nothing major yet. I'm still working hard trying to figure out why the settings don't always save.

    I cannot find anything wrong, and have even compared my settings code to other addons and can find no differences. I've come to the point where the whole settings section may need a rewrite.

    I'll do some more testing, though. -T

  • Avatar of jbb43 jbb43 Apr 09, 2013 at 07:13 UTC - 0 likes

    This addon is great!! But ya, this bug happens to me as well. Seems to be random. All my changes get reset to default, which quite frankly, I wish the default was self mode to begin with since I doubt the entire raid wants to see the messages.

    It seems to occur if I switch to a toon for the first time after I installed the addon. It also occur if wow crashes. It also occurs if I switch spec. But these are all sometimes not always. weird.

    btw, any chance to add a feature to allow us to change the messages layout to something less verbose? ie. [channel][taunt tattle rehashed] [toonname] spellname

    thanks!

  • Avatar of Tanaalethan Tanaalethan Mar 24, 2013 at 03:05 UTC - 0 likes

    Thank you for pinpointing this down, I will definitely be taking a look into why it's not saving the settings file.

  • Avatar of Atienne Atienne Mar 24, 2013 at 00:35 UTC - 0 likes

    Today I discovered that the TauntTattleRehashed.lua file was nonexistent under /World of Warcraft/WTF/Account/<myaccountname>/<server>/<character>/SavedVariables/.

    The only character that had the lua file was my monk alt that I rarely play, the other characters had TauntTattleRehashed.lua.bak only. And I've tried to set this addon to self-only on all of the characters I regularly play. I manually added the lua to every character, will see if this helps, I guess.

    Edit: It does not help. Logged my druid, self only was on. Logged another character, then back on druid - self only is gone. Looking in the SavedVariables directory of my druid, the file itself is gone. So the problem isn't in fact that the settings reset, the problem is that the TauntTattleRehashed.lua file disappears. Never noticed this behaviour from any other addon. Will try to delete settings, deinstall addon and reinstall, see if that helps.

    Edit 2: Nope, reinstalling didn't work either. Same problem persists, seems it won't create a TauntTattleRehashed.lua in the appropriate folder, and if one is there it will be deleted.

    Last edited Mar 24, 2013 by Atienne
  • Avatar of Atienne Atienne Mar 13, 2013 at 02:39 UTC - 0 likes

    I have the exact same problem and it's driving me nuts as I only want to see the taunts myself, not announce them or whisper people. At least the raid team got a laugh when I started telling off the tanks for taunting mid encounter today, this despite the tanks being defined as "main tank" in the raid interface.

    The resetting doesn't even seem to require that many relogs. During the raid, I set the addon to self only mode. I logged off my raid main after the raid, logged an alt, logged my main again and now I'm spamming people about taunts again.

    Oh, and I'm using version 1.1.5

    Last edited Mar 13, 2013 by Atienne: Forgot version
  • Avatar of Tanaalethan Tanaalethan Mar 13, 2013 at 00:45 UTC - 0 likes

    I'll take a look at this. I remember one of my testers mentioning he had WhisperNonTanks randomly disable but we were unable to reproduce it reliably. I'll look into it somehow being tied to SelfOnlyMode.

    Thank you =)

  • Avatar of Veyska Veyska Mar 12, 2013 at 23:20 UTC - 0 likes

    Still happening to me sporadically in 1.1.5...

  • 8 comments

Facts

Last updated
Mar 04, 2014
Reported
Nov 07, 2012
Status
Fixed - Developer made requested changes. QA should verify.
Type
Defect - A shortcoming, fault, or imperfection
Priority
Medium - Normal priority.
Votes
0

Reported by

Possible assignees