Van32's CombatMusic

16 - No Normal Music after combat!?

What steps will reproduce the problem?
1. Changing Toons ingame, or logging on
2. Using the addon in general
3.

What is the expected output? What do you see instead?
After battle, I expected the normal game music to take over or fade back in, however I am seeing that the game's Music volume setting is reduced to 0, background and ambient noises can still be heard but not the game soundtrack.

What version of the product are you using?
5.2.3 (or whichever one is the newest)

Do you have an error log of what happened?

Please provide any additional information below.
While I wouldn't class this as critical, it's getting annoying that I've got to manually turn the volume up to hear the game soundtrack again.

User When Change
Vandesdelca32 Nov 20, 2013 at 07:46 UTC Changed status from New to Fixed
Renegade_Bladesman Aug 17, 2013 at 09:23 UTC Create

You must login to post a comment. Don't have an account? Register to get one!

  • 3 comments
  • Avatar of Renegade_Bladesman Renegade_Bladesman Aug 20, 2013 at 05:07 UTC - 0 likes

    @Vandesdelca32: Go

    After testing it some more, it seems that it was a once off bug. I will keep an eye on it to make sure it doesn't occur again however. [edit] I have found what's really causing it, multiple consecutive battles happening within a short time seem to overload the addon, making the music volume drop to 0. I found this while questing in the Jade Forest having multiple mobs attack me but not at once, maybe with a half second interval. [/edit]

    Otherwise, fantastic addon!

    Last edited Aug 20, 2013 by Renegade_Bladesman
  • Avatar of Vandesdelca32 Vandesdelca32 Aug 17, 2013 at 19:49 UTC - 0 likes

    Ahh, indeed it does, here's the exact code that it runs, pertaining to your music when you log in:

    	-- This forces the user's Music volume to 0 if they have music off
    	-- so that they won't notice that it was turned on.
    	if not GetCVarBool("Sound_EnableMusic") then
    		SetCVar("Sound_MusicVolume", "0")
    	end
    	SetCVar("Sound_EnableMusic", "1")
    

    -- Vandesdelca32

  • Avatar of Vandesdelca32 Vandesdelca32 Aug 17, 2013 at 19:43 UTC - 0 likes

    I am unable to reproduce this bug following the steps you listed in the report.

    Do you experience this bug while only running CombatMusic?

    CombatMusic does not change the music volume, only turning it on, as it's required for the addon to work, on log-in. If it finds that your in game music was off when you logged in, I think it tells it to turn on music and set the volume to 0, but I'm not certain any more.

    Last edited Aug 17, 2013 by Vandesdelca32: For consistency and coherency...
  • 3 comments

Facts

Last updated
Nov 20, 2013
Reported
Aug 17, 2013
Status
Fixed - Developer made requested changes. QA should verify.
Type
Defect - A shortcoming, fault, or imperfection
Priority
Medium - Normal priority.
Votes
0
Component
Core

Reported by

Possible assignees